Microdermabrasie                                 

Littekens, rimpels en pigmentvlekken vervagen met microdermabrasie.

Door een minuscuul laagje van uw huid te verwijderen met kristallen, stimuleert microdermabrasie uw huid om zichzelf sneller te vernieuwen

Uw huid gaat er daardoor mooier en jonger uitzien. Lijntjes vervagen. Microdermabrasie is vrijwel pijnloos en zonder risico.

Hoe werkt microdermabrasie?

Na een reiniging van de huid, worden aluminium-oxyde kristallen onder druk op de huid gebracht en terug opgezogen samen met de dode huidcellen van uw huid. Op die manier wordt een flinterdun laagje van uw huid verwijderd. De behandeling is vrijwel pijnloos en zonder risico!

Uw huid vernieuwt zich in een periode van ca. 28 dagen. Door een flinterdun laagje te verwijderen wordt dit proces bespoedigd. De nieuwe huid ziet er mooier uit. In kuurverband worden lijntjes, vlekjes en littekentjes beetje bij beetje minder en kunnen zelfs geheel verdwijnen.

 

Wat doet microdermabrasie?

 • verwijdert dode huidcellen
 • stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
 • stimuleert de celregeneratie
 • verbetert de doorbloeding in het gebied dat behandeld wordt
 • heeft een positieve invloed op de onzuivere huid
 • verfijnt grove poriën
 • vervaagt littekens en rimpels
 • vervaagt pigmentvlekken
 • verfraait een verouderde huid
 • verfrist de rokershuid
 • herstelt zonneschade
 • verfraait de uitstraling

 

Contra-indicaties voor microdermabrasie

In onderstaande gevallen wordt microdermabrasie afgeraden:

 • actieve acné
 • nat (vocht)eczeem
 • kwaadaardige huidaandoeningen
 • extreme couperose / rosacea
 • op de extreem gevoelige huid
 • op tatoeages

Waarom zijn er specifieke nazorgproducten nodig?

Met microdermabrasie wordt tijdelijk de bescherming van de huid verminderd, dat herstelt zich binnen één week. Tot dat moment is het noodzakelijk met specifieke producten de huid extra te beschermen.

 1. De huid kan vocht minder goed vasthouden

Uw huid heeft daarom extra hydratatie nodig. Een gewone hydraterende crème is niet voldoende. Een speciaal hydraterende gel wordt aanbevolen om te voorkomen dat de huid tijdelijk trekkerig gaat aanvoelen en zou kunnen gaan schilferen.

 

 1. De huid is gevoeliger voor de zon

Daarom heeft u extra bescherming nodig ook als de zon niet schijnt. Zelfs in de winter. Zo wordt voorkomen dat de huid tijdelijk onnodige roodheid toont of een pigment storing kan ontstaan.

Microdermabrasie is een fantastische pijnloze techniek om uw huid gladder,  zachter en frisser te maken en deze te ontdoen van fijne rimpels, comedonen (mee-eters), acné, ondiepe littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen. Microdermabrasie wordt door een schoonheidsspecialist of gespecialiseerd therapeut uitgevoerd. Artsen voeren meestal de zwaardere dermabrasie behandeling uit.

Een microdermabrasie behandeling begint met een goede reiniging van de huid. Daarna wordt bij microdermabrasie een apparaat gebruikt waarvan het handstuk lijkt op een pen. Als het handstuk op de huid wordt geplaatst slijpt een gecontroleerde stroom kristallen dode en beschadigde huidcellen van de huid af. De kristallen en de verwijderde huidcellen worden opgezogen en opgevangen in het apparaat.

Het microdermabrasie apparaat kan op verschillende manieren ingesteld worden. De mate van afschuren van het huidoppervlak wordt ingesteld al naar gelang de gestelde indicatie. Bij diepere acne littekens wordt bijvoorbeeld iets dieper geslepen dan voor onderhoud van een normale huid zonder specifieke problemen.

 

Microdermabrasie kan op ieder huidtype toegepast worden. Vóór en na de behandeling is het wel raadzaam om uw huid twee weken niet aan zon bloot te stellen. Over het algemeen zijn tussen de drie en tien behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie bijv. littekens of rimpels. Door de microdermabrasie behandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt ook toe waardoor uw huid glad aanvoelt en fris uitziet.

Door de microdermabrasie behandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt ook toe waardoor uw huid glad aanvoelt en fris uitziet.

We kunnen de Microdermabrasie behandeling als korte opfris behandeling geven, deze duurt 60 minuten. Hierbij geven we na de reiniging een diepte reiniging met de microdermabrasie, daarna geven we een massage en een masker aangepast aan het huidtype.

Het is ook mogelijk de microdermabrasie behandeling als huidverbeteringsbehandeling  te geven waarbij we dieper en intenser te werken met de microdermabasie, dit geeft echt huiverbetering op langere termijn.  Deze duurt 90 minuten. Ook is het mogelijk deze intense behandeling in kuur te ondergaan. De kuur kan bestaan uit 3 of 5 behandelingen, dit is afhankelijk van u huidprobleem.

60 minuten € 73,-

90 minuten € 90,-| kuur van 3 x € 250,00   | kuur van 5 x € 435,00